Coven logo

Coven

A Witch LARP

Ett häxlajv i Stockholmsområdet 18-20 september 2015

Click here for English run 2-4 October 2015

[email protected] Facebook

Om lajvet

Innehåll

Coven utspelar sig i en rätt ofrivilligt nyformad samling häxor i nutidens Sverige.

Lajvet handlar om coola krafter, häxorna som har dem, och de personer som försöker döda häxorna.

Du får en chans att uppleva klassiska känslor och karaktärer från gymnasietiden, skaffa nya vänner, skaffa nya fiender, bli sviken, bli kär, råka döda någon och desperat försöka återuppliva dem innan du blir upptäckt… eller bara försöka täcka dina spår.

Stämningen är spänd, framtiden är osäker och du har antingen alldeles för lite eller alldeles för mycket kraft för att hantera läget. Du måste skaffa vänner. Du måste ha tillit. Ni måste hjälpa varandra eller så kommer ni antagligen att dö i en alldeles för snar framtid.

Men först måste du ta reda på var det största hotet ligger; utanför er samling eller i dess mitt?

Vision

Vi använder order “häxa” som könsneutralt. Alla som visar sig ha krafter kallas för häxor.

Detta är ett “Nordic LARP”. Lajvet kommer att fokusera på förhållanden mellan roller, att använda metatekniker och att försöka få saker att se så realistiska ut som möjligt.

Det är ett lajv fyllt av motsägelser för att skapa inre och yttre konflikter för rollpersonerna:

  • Kraft och hjälplöshet
  • Vänskap och hierarkier
  • Tonårsångest och stort ansvar

Vi vill skapa ett lajv tillgängligt både för nya och för erfarna spelare. Vi gör spelmekanikerna enkla och flexibla så att spelare kan ha så episkt, kul eller tragiskt lajv de vill, i sitt eget tempo. Tidigare erfarenhet av Nordic LARP och metatekniker är en fördel, men vi strävar efter att ge all information och stöd som behövs, och att hålla workshops för att inkludera alla.

Inspiration

Fiktionen och ramverket är mestadels inspirerad av den amerikanska tv-serien “American Horror Story: Coven”. Du kan titta på den om du vill, men det är inte nödvändigt för att vara med på lajvet. Vi har plockat ut det som är kärnan i serien: skräck, tonårsångest, magiska krafter och spända relationer.

En annan inspirationskälla är boken “Cirkeln”, boken finns översatt till engelska och 24 andra språk. Läs den eller se filmen om du vill ha en inblick i de arketyper vi kommer att använda oss av i vårt skapande av karaktärerna. Cirkeln är också mer likt den stämning vi vill komma åt på lajvet.

Innehållsförteckning

Det här lajvet innehåller spår av: skräck, grupptryck, möjlig mobbning, våld och möjligtvis blod och äckel.

Det här lajvet innehåller inte: riktig alkohol, riktig sex eller riktiga droger.

För mer information om säkerhet och välmående under lajvet, se vårt deltagarkontrakt och trygghetsdokument under fliken praktiskt.